Lasselsberger - Knauf

Fokozott igénybevételű falak

Falainkat számos esetben éri nagyobb mechanikai igénybevétel beltérben és kültérben is, mint például műhelyek, pincék, edzőtermek, lépcsőházak, középületek folyosói, várótermek, ipari csarnokok, lábazatok, kerítések, stb. A nagy mechanikai hatások eredményeképpen a falszerkezetet védő, általános vakoló- és glettanyag könnyen megsérül, lekopik, leválik, így sűrűn kell javítási munkálatokat végezni. Ezért az ilyen helyiségekben/falfelületeken célszerű nagyobb ellenállású, megnövelt tapadással bíró, rugalmas vakoló- és glettanyagot alkalmazni.

A Lasselsberger-Knauf Kft. 3 db „Plus”-os elnevezésű terméke kifejezetten a nagy igénybevételek elviselésére lett kifejlesztve, amiket korábban a squash pályák építési láza ihletett. Ezek a termékek a következők:

- Kontakt VS Plus emelt tapadószilárdságú cementes gúzoló

- Sockelputz Plus megnövelt tapadású cementes vakolat

- Glettop Plus szálerősített cementes glett anyag     

A három termék együttes használatával biztosítható a strapabíró, esztétikus, egységes és sima felületek kialakítása. 

A nagy igénybevételek elviselésére alkalmas vakolatnak fokozott tapadóerővel rendelkező, felületelőkészítő anyagra van szüksége. Nem elegendő a normál gúzoló vagy alapozó, mert azok nem biztosítanak elég erős tapadóerőt a falazat és a nagy mechanikai hatások elviselésére alkalmas alapvakolat között. A kézi felhasználású, páraáteresztő Kontakt VS Plus cementes gúzoló egyenletes szívóképességet, a műanyagdiszperzió- és cementtartalma révén kiváló tapadást biztosít az alapfelületnek.
LB-Knauf Kontakt VS Plus cementes guzolo
Sockelputz Plus kézzel is géppel is feldolgozható, anyagában besimítható vakolat. Cementtartalma nagy szilárdságot, fagyállóságot, alacsony vízfelvételt, míg a speciális adalékok rugalmas tulajdonságot kölcsönöznek a vakolóanyagnak. Rugalmasságával, nagy szilárdságával kiválóan alkalmas ott, ahol a falfelületeknek az átlagos terhelésnél nagyobb igénybevételt kell elviselniük. Alkalmazhatjuk többek közt sportlétesítmények, pincék, kerítések, lábazatok, folyosók, stb. vakolására.
LB-Knauf Sockelputz Plus cementes vakolat
Glettop Plus cementes glettanyag fehér színével alkalmas végső felületképzésre is. Ahol nincs igény színes vagy festett felületre, ott nem szükséges a glettanyag festékkel történő bevonása. Szálerősítést tartalmaz, mely javítja az anyag rugalmasságát, ezáltal növeli a mechanikai hatásokkal szembeni ellenálló képességét. A megnövelt tapadást az alapfelülethez a cementtartalma biztosítja. Finom szemszerkezete miatt vékony rétegű bevonat készítésére alkalmas. Alkalmazható simított alapvakolat, vagy akár kellően sima és szilárd betonfelület bevonására is. Pincékben, ahol nincs szükség vakolásra, a megfelelő szilárdságú, por- és szennyeződésmentes betonfelületre alapozás nélkül is felhordható. 
LB-Knauf Glettop Plus cementes glettanyag