Lasselsberger - Knauf

Medence rétegrendi javaslat

A medencék helyes elkészítése magasabb szintű szakmai tudást igényel. Az anyagválasztást és a technológiát már az alapozástól kezdve át kell gondolni, mivel még a víz összetétele is befolyásolhatja.

Az épített medencék kialakítására külön szabvány vonatkozik MSZ 15233:2015 „A vasbeton fürdőmedencékre vonatkozó építési és átvételi műszaki követelményeket tartalmazó új korszerűsített nemzeti szabvány” néven. Ennek részletes ismertetését és szakági sajátosságait a MÉVSZ (Magyar Építőkémia ésVakolat Szövetség) "KERÁMIABURKOLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK MŰSZAKI IRÁNYELV SEGÉDLETE I. " kiadványa tartalmazza. 

Kulcsfontosságú a vízzáró vasbeton medencetest kialakítása, a felületek megfelelő tapadása és az alkalmazástechnikai előírások betartása.

Alapesetben a következő technológiát ajánljuk ivóvizes medencékhez:

1. Fogadófelület: vízzáró beton

2 A. Felületkiegyenlítés függőleges felületen: Kontakt VS Plus + Sockelputz Plus / Rendo

2 B. Felületkiegyenlítés aljzaton: Kontakt CT + CT Max, CT Mix lejtésképzés

3. Vízszigetelés 1. réteg: Aquastop Flex

4 . Vízszigetelés 2. réteg: Aquastop Flex

5. A. Burkolatragasztás: Flex, S1 Flex /lapmérettől függően/

6. Fugázás: SilverCol, EpoxiCol*

7. Rugalmas csatlakozás: Superflex 75/4 hajlaterősítő szalag a sarkokban, az első és a második vízszigetelő réteg közé.

8. Rugalmas réskitöltés: Neutrális szilikon vagy PU rugalmas tömítő

Medencékben a csőcsatlakozásoknál, szerelvényátvezetéseknél Aquastop Band gallért kell használni!

* Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak az epoxy kötőanyagú fugázóanyagok, melyek műszaki paraméterei és kémiai ellenállóképessége hatványozottan jobb a hagyományos cementalapú fugázóanyagokénak. A drága burkolólapok alkalmazása mellett illetve a magas kivitelezési költségek figyelembe vételével az alkalmazásuk könnyen indokolható, hiszen a többszörös élettartam és a minimális karbantartási igény biztos megtérülést jelent.
Hidegburkolási kalkulátor: A burkolás mindig egy örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk.A szem a csempét látja, viszont a hosszú távú minőség a csempe alatt felhasznált anyagokon múlik.

Kalkulátorunk segítséget nyújt a megfelelő hidegburkolási rétegrend kiválasztásához