Lasselsberger - Knauf

Dörzsölt struktúra kialakítása Edelputz Extra ásványi nemesvakolattal

A színezővakolatok videós ismertetései során nem maradhatnak ki a sorból a klasszikus nemesvakolatok sem. Elsőként az ásványi alapú, zsákos anyagok legnépszerűbb és legszélesebb körben használható tagját, az Edelputz Extra 2mm dörzsölt nemesvakolatot mutatjuk be.

Lb-Knauf - Edelputz Extra homlokzat

 

 Edelputz Extra 2mm jellemzők

A nemesvakolatokra általánosan jellemző, így az Edelputz Extra 2mm sajátja is a...

  • remek páraáteresztő képesség

  • utánozhatatlan és széles körben variálható struktúrák

  • az időjárási viszonyokkal szemben kiváló ellenálló-képesség

  • kedvező ár.

 

Cserében a zsákos anyagok felhordása a nedves színezővakolatokhoz képest némileg munkaigényesebb.

 Edelputz Extra 2mm alkalmazási területek

Az Edelputz Extra nemesvakolatokat gyakran használják hagyományos technikával, homlokzati hőszigetelő rendszer nélkül épülő - jellemzően igen nagy falvastagságú - falazatok fedőrétegeként, illetve ilyen falazatok felújításánál. A Lasselsberger-Knauf termékei között a falazat építéséhez szükséges valamennyi építőanyag megtalálható:

Lb-Knauf - hoszigeteles nelkuli retegrend

 (A kép kattintásra nagyítható)


Nemesvakolatunk hőszigetelő rendszereink fedőrétegeként is használható. Egyedi megjelenése különleges külsőt kölcsönöz a polisztirol alapú Thermosystem rendszerekkel hőszigetelt homlokzatoknak, míg ha kiváló páraáteresztő képességét is kihasználnánk, válasszuk a Thermosystem Mineral ásványi homlokzati hőszigetelő rendszereket!
Lb-Knauf - Thermosystem Mineral
Lb-Knauf - Thermosystem

Lb-Knauf - EUROSAN System
Ásványi szerkezete és kiváló páraáteresztő képessége révén az Eurosan rendszerünkbe tartozó szárítóvakolatok, műemlék felújító anyagaink és WTA felújító rendszerünk fedőrétegként is ajánljuk.
 

 Edelputz Extra 2mm színek és struktúrák

Az Edelputz Extra 22 hagyományos pasztellszínben kapható. 

Lb-Knauf - 22 szin


Az alapstruktúra dörzsölt 2 mm, azaz a legnagyobb szemcseméret 2 mm, és a vakolat nagy arányban tartalmaz az átlagos szemcseméretet lényegesen meghaladó méretű szemcséket. A felhordás során a szerszám ezeket a nagy szemcséket gördítve csíkos mélyedéseket alakít ki a felületen. A simítás irányával befolyásolhatjuk a mintázat irányát, és többféle struktúrát alakíthatunk ki, például…

Lb-Knauf - Egyenesen dörzsölt struktúra

...egyenesen dörzsölt....

Lb-Knauf - Korkorosen dorzsolt struktura

...vagy körkörösen dörzsölt mintával.

Struktúra videóink újabb részében bemutatjuk a zsákos színezővakolat szakszerű felhordását és a dörzsölt struktúra kialakítását: