Lasselsberger - Knauf

Erkély, terasz kialakítása

A kültéri burkolt felületeket beltéri társaikhoz képest általában nagyobb, akár extrém terhelések is érhetik. Ezek elsősorban az intenzív nedvesség, fagy, UV sugárzás, a hőmérséklet-ingadozás, vagy a mechanikai és dinamikai hatások.

Minden esetben fontos átgondolni a végbemenő folyamatot, ehhez mérten pedig meghatározni a legideálisabb rétegrendet és kiválasztani a megfelelő anyagokat. Több lehetőségünk is van a rendelkezésre álló hely (rétegrendi vastagság) függvényében. Ezen megoldások mindegyike megfelelő lehet, különbség közöttük elsősorban élettartamuk hosszában van. El lehet úgy is készíteni egy felületet, hogy 10-15 évig tartós megoldást nyújtson, de lehet akár 30-50 évre is tervezni. Természetesen mindegyik lehetőségnél fontos a rendszerelemek állandó vizsgálata és karbantartása (sérült lapok cseréje, elrepedt fugák, rugalmas tömítés újra húzása, stb.).

Két alapvető rétegrendet különböztetünk meg: a hagyományost és a fagyvédőt. 

Terasz rétegrendek

 Hagyományos kialakítás

Hidegburkolási kalkulátor: A burkolás mindig egy örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja, viszont a hosszú távú minőség a csempe alatt felhasznált anyagokon múlik.
Kalkulátorunk segítséget nyújt a megfelelő hidegburkolási rétegrend kiválasztásához.