Lasselsberger - Knauf

Gépesítésé a jövő

Nem újkeletű a hír, hogy az építőiparban munkaerőhiány van. Az sem újdonság, hogy a gépesítés a munkaerő-hiányos magyar építőipar számára a hatékonyság és a kapacitás növelésének egyik legkézenfekvőbb módja. Az alábbi egyszerű példával -mely az Építőipari Normagyűjtemény adatai alapján készült - könnyen belátható és számolható a hatékonyságnövekedés:

 

Szerencsére az építőipari vállalkozók nagy része felismerte a gépesítés nyújtotta lehetőségeket és folyamatosan bővíti gépparkját. Ma már nem csak a nagyberuházásokon, hanem a családi házas kivitelezéseken is egyre megszokottabb látvány a vakológép, festékszóró vagy akár toronydaru is.  

Az építőanyagok választéka hatalmas, ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtuk, sőt a feldolgozhatóságukkal kapcsolatos információkat is ismeri! A folyamat támogatása és a kivitelezők zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a Lasselsberger-Knauf Kft. megpróbál a lehető legtöbb segítséget és támogatást megadni partnereinek a megfelelő anyag és technológia kiválasztásában. Ennek érdekében készült el a piacon egyedülálló Termék-gép választó segédlet is, mely a honlapunk „Szolgáltatások” menüpontjából elérhető és letölthető. 

 

A segédlet PFT gyártmányú gépek használati tapasztalatán alapul, de természetesen más gyártmányú és azonos paraméterű gépek esetén is alkalmazható. Amire minden géptípusnál külön figyelmet kell fordítani, hogy a megfelelő elektromos megtáplálás (1 vagy 3 fázis, áramerősség, feszültség) illetve víznyomás rendelkezésre álljon a területen!

Érdemes tudni, hogy a termelékenység fokozása érdekében lehetőség van a silók és a gépek közvetlen összekapcsolására is az összes silós termékünk esetén, vagy akár a különböző gépek kombinálására.