Lasselsberger - Knauf

Hidegburkolási kalkulátor

A hidegburkolási munkák összetett feladatok és komoly előkészületet igényelnek. A nem az adott helyhez, vagy igénybevételhez kiválasztott anyag akár a teljes munkát képes tönkretenni, az élettartamát töredékére lecsökkenteni. 

A megfelelő anyaglista összeállításában nyújt segítséget a Lasselsberger-Knauf Kft. Hidegburkolási kalkulátora

A Hidegburkolási kalkulátor összeállításában a fő cél az volt, hogy az épületek kivitelezésénél felmerülő jellemző burkolati felületek kérdéskörét tartalmazza. Természetesen a kalkulátor nem ad választ minden speciális helyzetre, ezzel kapcsolatban továbbra is Vevőszolgálatot vagy a területileg illetékes Képviselőinket lehet megkeresni.

A kalkulátor használata a műszaki segítségnyújtáson túl hasznos a gyakorlott  szakembereknek is, hiszen gyorsan elvégezhető az anyagkigyűjtés vagy akár ajánlatkérés is, valamint jól használható "check-listának", nehogy a bedolgozás közben derüljön ki valamely anyag, vagy kiegészítő elem hiánya.

Az alábbiakban végigvesszük a kalkulátor egyes lépései.

Mielőtt nekiállnánk, ne feledkezzünk meg bejelentkezni!

A Lasselsberger-Knauf honlapján érdemes regisztrálnunk, hogy a honlapunk TudásTárában megtalálható valamennyi kalkulátorral készített számításokat elmenthessük és később visszatölthessük, módosíthassuk:

Lb-Knauf - regisztracio

 Kiválasztási folyamat:

Használata egyszerű és áttekinthető:

5 egymást követő kérdésre kell választ adnunk, mely alapján a lehető legpontosabban behatárolásra kerülnek a felhasználási körülmények és várható hatások. A kiválasztást megtehetjük a legördülő menüből, vagy akár a képekre kattintva is.

Anyagszükséglet meghatározása:

A kiválasztási folyamat befejezésével automatikusan megjelenik a javasolt rétegrend és a hozzá tartozó anyagszükséglet. A rétegrendi ábra egyes elemei külön is megtekinthetőek az ábra fölötti számokra kattintva, valamint az ábra akár le is menthető.

Az anyagszükséglet kiszámolásánál az egyes anyagok mellett kétféle kijelölési lehetőségünk van. A pipáknál eldönthetjük, hogy szükségünk van-e az adott termékkörre (rétegrendre), vagy sem, tehát akár az összes anyagot is kijelölhetjük, vagy az összes jelölést kivhetjük.

A ponttal jelölt anyagválasztásnál az adott termékkörből (rétegrendből) csak egy anyagot választhatunk ki, de egyet mindenképp ki kell jelölnünk, hiszen e nélkül az adott rétegrend értelmezhetetlenné válik.

A felhasználási értékek megadását követően a program automatikusan kiszámolja az anyagmennyiségeket, az adott termék anyagszükségleti középértékének figyelembe vételével.

Mind a rétegrendi ábra alatt, mind a kalkulátorban szerepelnek információk az adott rétegrenddel kapcsolatban, melyeket érdemes elolvasni a megfelelő döntés meghozatala érdekében.

Kiértékelés, ajánlatkérés:

Ha már regisztráltunk és beléptünk, ezen a ponton mentsük el kalkulációnkat, így később egy kattintással újra hozzáférhetünk.

Ne felejtsük el a projekt nevét és helyét megadni, mivel ez alapján tudnjuk visszakeresni a kalkulációt.

Az elkészített kalkulációt több módon is felhasználhatjuk az igényeink szerint. A fejléc alatti sávban szerepelnek a különböző mentési vagy küldési lehetőségek, melyeket a későbbiekben akár saját rendszerünkbe is be tudunk építeni:

Valamint az kigyűjtés alatt található "Árajánlat Kérés" gombra kattintva azonnal el is küldhetjük az igényünket.

Árajánlat kérés

Utolsó lépésként árajánlatot kérhetünk a kalkulátorral összesített anyagokra. Az ajánlatot a Lasselsberger-Knauf területileg illetékes kereskedője adja ki, ezért az elérhetőségi adatainkon kívül feltétlenül szükséges az építési helyszín megadása is.

LB-Knauf - hoszigetelo kalkulator