Lasselsberger - Knauf

Nivo SP 10-30 mint Thermoesztrich

nivosp1030 retegrend
A NIVO SP 10-30 önterülő anhidrid aljzatkiegyenlítő kiemelkedő mechanikai és thermikus tulajdonságai elsősorban olyan környezetben és adottságok között kamatoztathatóak, ahol a hagyományos aljzatkiegyenlítők és esztrichek nem használhatóak. Ezek a területek elsősorban a felújítások és korszerűsítések, ahol alkalmazkodni kell a már meglévő állapotokhoz, rétegvastagsági viszonyokhoz és mindezek mellett a legkorszerűbb technológiai igények állnak fenn.

Lehetséges általa akár a meglévő burkolatra is kialakítani az új réteget, de nagyobb szintkülöngségek vagy hőingadozások kiegyenlítésére is alkalmas.

 

Vékonyrétegű padlófűtési rendszer

(a REHAU RAUTAC 10 és RAUTHERM SPEED plus renova  alacsony építésmagasságú padlófűtési rendszeréhez)

Meglévő épületek, lakások felújításánál rendszeresen visszatérő probléma, hogy alkalmazkodni kell a meglévő síkokhoz, belméretekhez. A nyílászárók alsó síkja pontosan meghatározza a leendő burkolat felső síkját. Az esetek nagy részében a régi épületeknél a burkolatok alatt nem alkalmaztak megfelelő vastagságú esztrich illetve aljzatbeton réteget, így az átalakítás során sem áll rendelkezésre megfelelő vastagság új esztrich kialakítására. Így az ingatlantulajdonosok többek között kénytelenek lemondani a régi elavult fűtési rendszerük komfortos padlófűtésre történő kiváltásáról is!

Ennek a problémának a megoldására fogott össze a Lasselsberger-Knauf Kft. illetve a REHAU Kft. mely a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb épületgépészeti gyártójának magyarországi képviselete.

A Lasselsberger-Knauf Kft. több éves fejlesztését a REHAU RAUTAC 10 rendszeren tesztelte, mely eredményeként kialakította a probléma megoldására legalkalmasabb rétegrendet:

  1. REHAU RAUTAC nagysűrűségű habosított polisztirolból készült 10mm vtg. rendszerlemez, alumíniumkasírozással
  2. REHAU RAUTAC 10 csőlefogó tüske
  3. REHAU RAUTHERM S 10,1x10mm PE-Xa cső
  4. Lasselsberger-Knauf NIVO SP 10-30 anhidrid önterülő aljzatkiegyenlítő
RAUTAC
A rendszer továbbfejlesztett változata a RAUTHERM SPEED plus renova, mely a technológia elhelyezésének gyorsítását és egyszerűsítését oldja meg. Az alálétlemez az alsó felén öntapadós, felül pedig tépőzáras technikával rögzíthető a csőhálózat.
RAUTHERM SPEED plus renova

Rendszer főbb előnyei:

- teljes rétegvastagsága 30-40 mm (csőtakarás min. 10 mm)

- optimális hőeloszlás (a gipszes alapanyag jó hővezető képességének köszönhetően)

- nincs szükség plusz aljzatkiegyenlítésre a burkolás előtt

- bármilyen szilárd felületre kialakítható (pl. meglévő burkolat)

nivosp1030 mechanizmus

A gipszes kötőanyag hővezetése hatékonyabb a cement kötőanyagnál, így a szerkezeten belüli – hőterhelésből származó – feszültségeket hatékonyabban egyenlíti ki, valamint a magas húzó-hajlító szilárdságának köszönhetően lényegesen kisebb rétegvastagságban is megoldható a rétegképzés a cement-esztrichekhez képest.